Skip to main content

Om oss

Vi brinner för innovation som gör vardagen enklare

Vi på Exma delar en passion för innovation inom elektromekanisk låsutveckling. Vi strävar mot att utveckla produkter som gör vardagen både enklare och tryggare för både installatörer och användare. Vårt mål är att ta fram produkter som kombinerar lätthanterlig funktion, minimal miljöpåverkan och användarvänlig design utan att göra avkall på säkerheten. Varje steg i produktutvecklingen är viktig för att nå dessa mål.

“Vi är stora i det lilla. Förutom den spetskompetens vi själva besitter, inom lås och säkerhet, finns högklassig kompetens inom elektronik i vår koncern.”

Niclas JohanssonVerkställande Direktör
https://www.youtube.com/watch?v=_dVQK0TVvXc

Vår vision

Som specialister på elektromekanisk låsning för vi vidare vår expertis inom området både genom att erbjuda tillförlitliga produkter och genom nära relationer med samarbetspartners, kunder och användare. Exmas vision är att vara nordens främsta utvecklare av elektromekanisk låsning med fokus på våra skandinaviska förhållanden.

Vi tillverkar elektromekanisk låsning med bästa prestanda och säkerhet för varje typ av fastighet. Genom att ha användaren i fokus i varje del av processen – från idé till tillverkning och utfasning – säkerställer vi att våra produkter håller hög, nordisk standard för alla tänkbara ändamål.

Exma kommer kontinuerligt flytta fram positionerna för såväl produktportföljens bredd som funktionalitet genom att vi fortsätter odla vårt nätverk av samarbetspartners och användare. Det ökar både vår kapacitet samtidigt som det bibehåller vår flexibilitet, expertis och kvalitetskontroll.

Vår mission

Exma ska ligga i framkant inom utveckling av elektromekanisk låsning med fokus på säkerhet, kvalitet och användarvänlighet. För att göra det enkelt för våra kunder ska vi erbjuda en bred produktportfölj beträffande säkerhet. Du som kund vet att när du vänder dig till oss får du en produkt av bästa precision för ändamålet.
Med vår kunskap och erfarenhet – av såväl högsäkerhetsanläggningar som bostadshus – ska vi, inom de närmaste åren, leverera säkerhetslösningar av högsta klass och med unika möjligheter att erbjuda skräddarsydda speciallösningar.

Eskilstuna, i Sverige, i världen.

Med sitt säte i Eskilstuna har Exma en lång, lokal hantverkstradition i ryggen. Staden är välkänd för sin historia inom såväl mekanik som industri. Kvalitet går som en röd tråd i det som genom åren produceras här, ända sedan de första smedjorna kom på plats under 1600-talet.

För oss på Exma är det oerhört viktigt att förvalta denna traditionen av hantverksskicklighet. Kvalitet och gott hantverk är fortfarande i fokus och vi ställer samma höga krav på våra samarbetspartners. Idag har vi ett brett nätverk av duktiga underleverantörer från trakten, men även från andra delar av Sverige och runt om i Europa.

Sedan några år tillbaka ingår Exma Säkerhetssystem i koncernen med Eskilstuna Elektronikpartner AB som huvudägare. Niclas Johansson, VD på Exma ser stora fördelar med att vara del av en stark koncern.

Förutom att det inom vår egen koncern finns högklassig kompetens inom elektronik, så samverkar vi även inom företagsgruppen Made By Eskilstuna. Vi är en grupp lokala företag som var och en är duktiga inom sina områden. Tillsammans är vi en smidig och kraftfull organisation som snabbt kan utveckla och ta fram kundanpassade produkter åt industrin.

Exma grundades i mitten av 1980-talet som en konsultverksamhet inom produktutveckling, tillverkning och försäljning av låsenheter och andra säkerhetssystem. Med tiden såg man ett behov av en viss typ av säkerhetsprodukter och 2005 togs den första egna produkten fram. Exma blev snabbt starka inom elektromekaniska produkter till högsäkerhetsanläggningar.

Kvalitet & miljö

Genom att nyttja våra låsprodukter, tillverkade enligt svenska standarder i låsstaden Eskilstuna, får du ett system som håller länge och därmed ger mindre avtryck på både plånbok och miljö.

För oss är att certifiera våra produkter en hygienfaktor och vi strävar ständigt efter att ha och få våra produkter certifierade efter alla standarder och krav som ställs.

Vi på Exma ska verka för att förbättra miljön genom att det alltid finns med på vår agenda. All verksamhet, från idé till utförande, ska planeras och styras med avseende på kvalitet och miljö. Vi håller även våra produkter certifierade enligt EPD (Environmental Product Declaration) som är branschens sätt att visa sitt miljöansvar.

Dessa kvalitets- och miljöledningscerifikat visar att vi tillgodoser de krav och förväntningar som ställs av dig som kund, offentliga myndigheter, våra samarbetspartners och underleverantörer.

Vi är stora i det lilla. Förutom den spetskompetens vi själva besitter, inom lås och säkerhet, finns högklassig kompetens inom elektronik i vår koncern.

VD

Niclas Johansson

Niclas är VD på Exma Säkerhetssystem sedan hösten 2016 och innan dess har han en historia som konstruktör och produktionschef på låsföretaget som då hette FAS Låsfabrik. Läs mer...

Niclas är VD på Exma Säkerhetssystem sedan hösten 2016 och innan dess har han en
historia som konstruktör och produktionschef på låsföretaget som då hette FAS Låsfabrik.

När han inte ansöker om produktcertifieringar hejar han gärna på sitt gamla speedwaylag
Smederna på Smedstadion. Niclas är fortfarande en tävlingsmänniska och spelar en hel
del padel på fritiden.

Teknik & inköp

Fredrik Norström

Industri och elektronik har alltid legat Fredrik varmt om hjärtat och han har en bred teknisk kompetens med lång erfarenhet från teknisk support inom både elektronik, lås och säkerhet. Läs mer...

Industri och elektronik har alltid legat Fredrik varmt om hjärtat och han har en bred teknisk kompetens med lång erfarenhet från teknisk support inom både elektronik, lås och säkerhet.
Sedan mer än 15 år tillbaka jobbar han som tekniker på Exma där han hanterar allt från kundsupport och problemlösning kring lås och passersystem till inköp, produktion och kvalitetsuppföljning.

På fritiden blir det ett och annat lopp som Midnattsloppet, Å-varvet och en och annan både hel- och halvmara.

Ekonomi & Montering

Ninni Nordvall

Ninni har elektromekanik i blodet, redan som 15-åring fick hon följa med sin pappa Håkan Nordvall (som grundade Exma) och hjälpa till med montering och packning. Läs mer...

Ninni har elektromekanik i blodet, redan som 15-åring fick hon följa med sin pappa Håkan Nordvall (som grundade Exma) och hjälpa till med montering och packning.

Det finns ingen elektromekanik som Ninni inte kan montera.

Sommar, sol, värme och grillning med familjen är Ninnis absoluta favoritårstid. När hösten
kommer är det jakt och skogens guld, kantarellen, som gäller.

Teknisk support, order & Montering

Eddy Edlund

Är det någon som kan Exmas produkter bokstavligt både utan och innan så är det Eddy. Läs mer...

Är det någon som kan Exmas produkter bokstavligt både utan och innan så är det Eddy. Det är inte många som kan så mycket om bladfjädrar, plintar och elektromekanik. Han monterade ihop sitt första motorslutbleck redan 1989

På fritiden ägnar han sig gärna åt pimpelfiske på någon is runtom i Sörmland och på somrarna hejar fram sitt favoritlag Smederna Speedway.

Din expert på elektromekanisk låsning